Sponsorointi & Tapahtumat Ry: Tapahtuma-alan yrittäjien voitava harjoittaa elinkeinoaan – kokoontumisrajoitteet purettava

kesäkuu 10, 2020

Tapahtuma-ala edellyttää, että hallitus purkaa seuraavaksi tapahtuma-alan rajoitteita. Voimassa olevat kokoontumisrajoitukset ovat johtaneet siihen, että tapahtuma-alalla elinkeinon harjoittaminen on käytännössä tehty mahdottomaksi. Osana rajoittamistoimenpiteiden purkua 500 henkilön raja kokoontumisrajoituksista pitäisi purkaa välittömästi, ei vasta elokuussa.
Tapahtuma-ala työllistää yli 50 000 henkilöä ja sen liiketoiminnan arvo on noin 5 miljardia euroa. Alan työllisyys- ja talousvaikutukset ovat mittavat.

Tapahtuma-alalla koronakriisin vaikutukset ovat näkyneet kriisin ensimmäisestä päivästä lähtien. Nyt tapahtuma-ala on vähitellen avautumassa maailmalla. Saksan osavaltioista osa avaa messut jo alkukesästä, osa loppukesästä. Myös Hollanti ja Puola ovat avaamassa yritystapahtumia ja messuja. Messujärjestäjät maailmalla ovat jo laatineet alan sisäisiä omavalvontaan liittyviä ohjeistuksia, joiden käytäntöä Suomessa seurataan tarkkaan.

Lue artikkeli loppuun tästä