Loppuvuoden somevinkki

joulukuu 22, 2021

Onko yrityksenne jo Instagrammissa? Instagramin on kasvattanut käyttäjämääriään tasaisesti joka vuosi. Sovellusta käyttää päivittäin jopa 1.740 000 15-75 vuotiasta suomalaista. Tämän vuoden loppupuolikkaalla Instagram on korostanut videoiden merkitystä Instagrammin kehittämisessä ja videoiden korostus on näkynyt uusien ominaisuuksien julkistuksissa. Nyt jos koskaan on aika ottaa videot osaksi Instagram-strategiaa. Helpoin keino tähän on Instagrammin Reel/Kela-toiminto, jonka avulla voitte luoda seuraajille niin informatiivistä, kuin viihdyttävää sisältöä.

Helppo postausidea loppuvuodelle: Järjestättekö glögihetken toimistolla tai voisitko kuvata videon omalla etätoimistolla? Alla kolme vinkkiä, jotka käyvät, niin yrityksen kuin yksityishenkilön someen.

versio 1

Aloita video kuvaamalla pieni pätkä glögin keittoa. Kuvaa toinen pätkä glögin kaatamista mukiin, kanna muki etätoimistolla koneen viereen, jossa on auki yrityksenne nettisivut. Laske muki alas ja kanna kuvaan lautanen, jossa on piparia. 

versio 2

Aloita kuvaamalla kuinka suljet läppärin kannen tai tietokoneen. Kuvaa seuraaviin pätkiin glögin valmistusta, mukiin kaatoa ja lisukkeiden lisäystä. Kanna muki sohvan ääreen kuvaten kasvojen korkeudelta jalkojasi kohti. Nosta kameraa ja kuvaa ulos maisemaa tai istu sohvalle ja nosta kuva kohti joulukuusta/TV:tä, jossa on jouluelokuva.

versio 3

Oletteko vielä toimistolla? Aloita video kuvaamalla glögin valmistusprosessia, kuvaa hetki ylhäältä alaspäin kun työkaverisi kattaa pöytään pipareita tms. Kanna glögi mukaan ja kuvatkaa loppuun kippistys glögimukeilla.

MUSIIKKI: valitse musiikki Instagrammin galleriasta tai jos haluat, voit myös mennä videoiden omilla äänillä. Musiikkia ei ole mukaan pakko lisätä, vaikka trendimusiikki lisääkin videon näkyvyyttä.

KUVATEKSTI REELSIIN/KELAAN: Toivota kuvatekstissä ihanaa jouluviikkoa, rauhallista joulun odotusta, kerro että siirrytte joululomalle yms.

Lähteekö vinkit kokeiluun? Merkkaa meidät mukaan valmiiseen videoon @redeventsoy niin pääsemme näkemään vinkit käytössä.